Archive and museum for the Flemish living in Brussels
Quick search
  • Search by collection
  • Search by site

Dag van de Nieuwste Geschiedenis 2022

Na een onderbreking van twee jaar nodigt de Belgische Vereniging voor Nieuwste Geschiedenis, in samenwerking met het Zentrum für Ostbelgische Geschichte (ZOG) en het Luxemburgs Centrum voor Hedendaagse en Digitale Geschiedenis (C2DH), je uit voor de Dag van de Nieuwste Geschiedenis. Deze vindt plaats op 20 mei 2022 in het Kloster Heidberg te Eupen.

Dit jaar is de Dag van de Nieuwste Geschiedenis gewijd aan publieke geschiedenis in België. Het vormt een gelegenheid om de balans op te maken van het onderzoek rond dit thema en om de resultaten te delen van de nieuwste experimenten die er op gericht zijn om de geschiedenis tot leven te brengen buiten de muren van de universiteit.
Het is ook een gelegenheid om te discussiëren over regionale en lokale geschiedenis, domeinen die nauw verbonden zijn met publieke geschiedenis omdat ze vaak door niet-academische historici worden geschreven, en tegelijk een potentiële voedingsbodem vormen voor historische tegenverhalen van ondervertegenwoordigde groepen. De Ostbelgien is daar een perfect voorbeeld van, en zal tijdens deze bijeenkomst nader onder de aandacht worden gebracht.

Heb je interesse om deel te nemen? Inschrijven kan je doen vóór 16 mei 2022.

Meer informatie kan je vinden op de website van de BVNG. Bekijk ook zeker hun andere initiatieven en het tijdschrift Contemporanea.

Download hier de flyer.

Dag van de Nieuwste Geschiedenis 2022 - Affiche