Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel

Webinar rond intellectueel eigendomsrecht, op vernieuwde TRACKS-website!

Intellectueel eigendomsrecht in de kunstensector, het is geen eenvoudige materie. Daarom frissen we het graag even voor je op in een gloednieuw webinar, in aanloop naar een Q&A met expert Joris Deene op 20 oktober 2020.

TRACKS is kort voor Toolbox & Richtlijnen voor Archief- & Collectiezorg in de Kunstensector. Samen met de negen andere partners willen we de zorg voor het eigen archief en collectie(s) stimuleren binnen de kunstensector. Dat doen we nu met een vernieuwd platform. Niet enkel de lay-out is opgefrist: samen met de partners gingen we met de grove borstel door de verschillende tools. Het resultaat: tools en praktijkvoorbeelden die up to date zijn, vlot leesbaar en meteen toepasbaar.

Verder vind je op vernieuwde website nu ook een (volledig ondertitelde) webinar waarin vragen worden beantwoord zoals:
• Wat kan en mag met archiefmateriaal volgens het auteursrecht?
• Wat moet je documenteren?
• Hoe moet je dat documenteren?
• Hoe maak je een risicoanalyse?

Heb je de webinar bekeken, dan kan je nog dieper in de materie duiken tijdens een virtuele Q&A op 20 oktober 2020 om 15u, die we met volgende instellingen organiseren: Centrum Kunstenarchieven Vlaanderen, Letterenhuis, Kunstenpunt, meemoo, VAi en Cemper. Je kunt je hiervoor inschrijven via dit inschrijvingsformulier. Bezorg ons bij het inschrijven ook voor 14 oktober jouw vragen en we beantwoorden ze graag samen met jurist en expert intellectuele eigendomsrechten Joris Deene.