Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel

Middagrondleiding depots AMVB

Op dinsdag 13 juni 2023 kan je deelnemen aan een middagrondleiding (12u30 - 13u30) achter de schermen bij het AMVB - Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel.

Het AMVB verzekert de verwerving, het beheer, het onderzoek en de valorisatie van archieven en collecties van de Nederlandstalige Brusselse erfgoedgemeenschappen. Deze middagrondleiding biedt jou een blik achter de schermen. De ontstaansgeschiedenis van de instelling en de huidige werking hebben voortaan geen geheimen meer voor jou. Een bezoek aan het depot toont je wat er zoal bewaard wordt. Dat gaat van unieke bronnen over organisaties die aan de basis liggen van de huidige Vlaamse structuren in Brussel, over een rijke bibliotheekcollectie, tot de attributen van talrijke Brusselse verenigingen.

De prijs bedraagt 5 euro, een drankje is inbegrepen. Inschrijven kan via onderstaand formulier, via info@amvb.be, of via 02/209 06 01.

Erfgoedcel Brussel (VGC) organiseert een reeks middagrondleidingen in archiefinstellingen. Op die manier wil ze de aandacht vestigen op al het moois dat het publiek doorgaans niet ziet. Deze rondleidingen bieden een unieke blik op de werking achter de schermen van een archiefinstelling.

Price
€ 5,00 (ter plaatse te betalen)

Signing up

+32
Maak je keuze: