Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

Workshops voor scholen

Met een uitgebreid aanbod aan gratis workshops en spellen krijgen de leerlingen een introductie in de wereld van het erfgoed. Zij ontdekken hoe een schat aan historische informatie wordt bewaard en raken vertrouwd met de begrippen uit de archiefsector. Interesse? Schrijf u via het inschrijvingsformulier onder de informatie over de workshop en dan contacteren wij u zo spoedig mogelijk.

Inhoudstafel

moordspel

Interactief spel: Wie heeft de archivaris vermoord?

Op zoek naar een spannende manier om leerlingen wegwijs te maken in de wereld van historische bronnen, archiefcollecties en informatieopslag? Kom dan naar het AMVB en daag de leerlingen uit om de moordenaar van de archivaris te vinden! Na een algemene inleiding gaan leerlingen in kleine groepjes met laptops zelf op speurtocht in het depot. Het spel is bedoeld voor leerlingen van de eerste graad.

archief, erfgoed en het AMVB

Workshop: Wat is archief, erfgoed en het AMVB?

Archief, erfgoed enĀ  ... jawel soms ook schimmels. Hoe werkt een archief? Wat zit er allemaal in de collectie van het AMVB? En wat hoort er niet bij een duurzame opslag van informatie?

Karel Buls en stadsbeleving

Workshop: Karel Buls en stadsbeleving

Met dit bordspel stadsbeleving, maakt u de stadsarchitect van Brussel in uzelf wakker. U krijgt van de burgemeester immers de opdracht om de stad uit te breiden.

Karel Buls en onderwijs

Workshop: Karel Buls en onderwijs

Met dit discussiespel over onderwijs gaat u aan de slag met 19de eeuwse bronnen, zoals de brieven van de Ligue de L'Enseignement, met de bouwplannen van de Modelschool en met oude klasfoto's. Door de focus op deze vroegere burgemeester van Brussel worden de leerlingen in contact gebracht met oude documenten en de waarde ervan voor de geschiedschrijving en -beleving.