Archive and museum for the Flemish living in Brussels
Quick search
  • Search by collection
  • Search by site

Workshops voor scholen

Met een uitgebreid aanbod aan gratis workshops en spellen krijgen de leerlingen een introductie in de wereld van het erfgoed. Zij ontdekken hoe een schat aan historische informatie wordt bewaard en raken vertrouwd met de begrippen uit de archiefsector. Interesse? Schrijf u jouw klas in door een workshop te kiezen en het bijhorende formulier in te vullen!

archief, erfgoed en het AMVB

Workshop: Wat is archief, erfgoed en het AMVB?

Archief, erfgoed en  ... jawel soms ook schimmels. Hoe werkt een archief? Wat zit er allemaal in de collectie van het AMVB? En wat hoort er niet bij een duurzame opslag van informatie?

maak je eigen klasvlag

Workshop: Maak je eigen klasvlag

Het AMVB bewaart een rijke collectie vaandels en vlaggen van Brusselse verenigingen. Deze mooie objecten zitten vol beeldtaal. Tijdens deze workshop leren de leerlingen hoe ze de symboliek in deze vaandels en vlaggen kunnen lezen. Vervolgens gaan ze aan de slag en creëren ze hun eigen klasvlag. Een oefening dus in op een creatieve manier na te denken over (groeps)identiteit en (klas)waarden.

workshop

Workshop Erfgoedweken: Ontdek je lokale sport- en cultuurverenigingen

Het AMVB (Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel) archiveert erfgoed van verschillende Brusselse sport- en cultuurverenigingen. Maar wat wil dat nu precies zeggen? Zijn jouw leerlingen verzot op sport of zitten er een paar bij de scouts? Of gaat er iemand elke week naar de dansles? Of liever naar de voetbal of de tennis? Wie heeft er al eens een beker gewonnen of een medaille gehaald? Dan is deze workshop misschien iets voor jouw klas!