Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel

Bruzz op visite!

Op donderdag 6 juni had het AMVB de eer om een team van Bruzz te ontvangen voor het maken van een reportage over onze nieuwste tentoonstelling '50 Jaar Kiezen voor Brussel'. Tijdens hun bezoek filmde Bruzz een geleid bezoek van een Brusselse school, wat de dag extra speciaal maakte.

De tentoonstelling '50 Jaar Kiezen voor Brussel' is een unieke verzameling van verkiezingsaffiches die de politieke geschiedenis van Brussel in de afgelopen vijf decennia belicht. Hoewel het op het eerste gezicht misschien lijkt op een verzameling oud papier, biedt deze tentoonstelling een diepgaand inzicht in de veranderingen en evoluties binnen de Brusselse politiek. De kleurrijke en vaak artistieke affiches vertellen verhalen over politieke campagnes, maatschappelijke veranderingen en de diversiteit van de stad.

De leerlingen waren zichtbaar geboeid door de tentoongestelde affiches en de verhalen die deze visuele tijdcapsules vertelden. Het geleid bezoek maakte de geschiedenis tastbaar en relevant voor de jonge bezoekers.

De aanwezigheid van Bruzz gaf een extra dimensie aan het bezoek. De leerlingen kregen de kans om te zien hoe de reportage tot stand komt en werden zelfs betrokken bij enkele interviews. Dit zorgde voor een dynamische interactie en zorgde voor een extra ervaring voor de scholieren die beseffen dat hun stem telt.

De tentoonstelling in het AMVB aan de Arduinkaai is de komende maanden te bezoeken en is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke en diverse politieke geschiedenis van Brussel. Van jong tot oud, de expositie biedt voor ieder wat wils en toont op een unieke manier hoe verkiezingsaffiches meer zijn dan slechts stukken oud papier; ze zijn historische documenten die de ziel van een stad en haar inwoners reflecteren. Ook onze photobooth waarin je zelf je eigen verkiezingsaffiche kan nabouwen, viel in de smaak bij de jeugd.

Het AMVB nodigt iedereen uit om langs te komen en deel te nemen aan deze historische reis door 50 jaar Brussel. Of je nu een fervente geschiedenisliefhebber bent, een scholier op zoek naar inspiratie, of gewoon nieuwsgierig naar de evolutie van politieke communicatie, '50 Jaar Kiezen voor Brussel' heeft voor iedereen iets bijzonders te bieden.

Bekijk hier de reportage van Bruzz.

 

Ook zin in een geleid bezoek met jouw school? Stuur een mailtje naar stephanie@amvb.be