Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

Evenementen

Tue 09 Nov 2021 Mon 30 May 2022

Duik samen met het AMVB in jullie eigen schoolarchief

Het schoolkrantje, de foto’s van de schoolreizen, het script van het schooltoneel… Ze getuigen van jullie bruisende schoolwerking. Examens, rapporten, deliberatieverslagen, leerplannen… Zij ...

Na lange tijd digitaal te hebben plaatsgevonden, organiseren we vanaf juli terug fysieke conversatietafels.

Heb je zin om je Nederlands te oefenen met een goed gesprek? Schuif dan op dinsdag 27/07 om 12u30 gerust mee aan bij onze ...

Zin om je Nederlands te oefenen met een goed gesprek? Doe dan mee aan onze digitale conversatietafels. De volgende conversatietafel zal plaatsvinden op dinsdag 29 juni, om 12u30. Het gesprek zal plaatsvinden via Skype.

Inschrijven is gratis en kan ...

Zin om je Nederlands te oefenen met een goed gesprek? Doe dan mee aan onze digitale conversatietafels. De volgende conversatietafel zal plaatsvinden op dinsdag 25/05, om 12u30. Het gesprek zal plaatsvinden via Skype.

Inschrijven is gratis en kan ...

Zin om je Nederlands te oefenen met een goed gesprek? Doe dan mee aan onze digitale conversatietafels. De volgende conversatietafel zal plaatsvinden op dinsdag 27/04, om 12u30. Het gesprek zal plaatsvinden via Skype.

Inschrijven is gratis en kan ...

Na een jaartje hebben te moeten overslaan is er in 2021 terug een Erfgoeddag, ditmaal rond het thema "De Nacht". Net als andere Vlaamse en Brusselse erfgoedinstellingen doet ook het AMVB deze editie weer mee.

Met de activiteit Brussels ...

Wil jij als kunstenorganisatie je archiefmateriaal online activeren? Heb je vragen rond de rechtenstatus van je archief? Wil je weten hoe je rechten vandaag kan documenteren om ze in de toekomst eenvoudig te klaren?

De coronamaatregelen zorgden ...

Dinsdag 9 juni vieren we Internationale Archievendag, dé dag dus om eens aan je archief te denken. Speciaal voor deze gelegenheid organiseren de partners van TRACKS online vraag-en-antwoordsessies tijdens #askanarchivist!

Heb je vragen over waar ...

Omwille van de recente richtlijnen van de federale regering over het Coronavirus (Covid-19) annuleren we deze activiteit. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en hopen jullie volgend jaar te mogen verwelkomen op een feesteditie van Erfgoeddag. 

...

Omwille van de recente richtlijnen van de federale regering over het Coronavirus (Covid-19) stellen we de gesprekssessie met Gorik Lindemans uit. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak. Hou onze website in het oog voor meer informatie. 

Schetse ...