Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

Schatten van Vlieg

Deze zomer biedt het AMVB een unieke en avontuurlijke ervaring voor kinderen door voor het eerst deel te nemen aan de populaire 'Schatten van Vlieg' culturele zomerzoektocht. Tijdens de zomervakantie worden jonge speurneuzen uitgedaagd om verloren gewaande recepten terug te vinden in het mysterieuze archief van het AMVB.

Het AMVB is enkele waardevolle recepten kwijtgeraakt in het uitgestrekte archief, en het is aan de kinderen om deze terug te vinden. Gewapend met een reeks boeiende vragen en aanwijzingen, moeten de jonge deelnemers verschillende locaties binnen het archief verkennen. Iedere aanwijzing leidt hen dichter bij de volgende bestemming, waarbij ze spelenderwijs leren over de rijke culturele en culinaire geschiedenis van Brussel.

De zoektocht is ontworpen om niet alleen de speurvaardigheden van kinderen te stimuleren, maar ook om hen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het cultureel erfgoed. Terwijl ze door het archief navigeren, ontdekken ze fascinerende verhalen en historische feiten over Brussel en zijn culinaire tradities.

'Schatten van Vlieg' bij het AMVB is een perfecte gelegenheid voor een gezinsuitje. Ouders en kinderen kunnen samen genieten van deze educatieve zoektocht, waarbij ze samenwerken om de verloren recepten te vinden en tegelijkertijd meer te leren over de geschiedenis en cultuur van hun stad.

De zoektocht is toegankelijk voor kinderen van 9-12 jaar en vindt plaats gedurende de hele zomervakantie van 10 tot en met 16 uur. Deelnemen is eenvoudig: meld je aan bij de balie van het AMVB en ontvang je eerste aanwijzing. Vanaf daar begint het avontuur, waarbij je door het mini-archief opzoek gaat naar de volgende aanwijzingen en stap voor stap de geheime locatie van de verloren recepten onthult!