Archive and museum for the Flemish living in Brussels
Quick search
  • Search by collection
  • Search by site

Scanstudio

Het AMVB stelt zijn scanstudio ter beschikking aan Brusselse verenigingen en organisaties die zelf delen van hun collectie willen digitaliseren in een professionele omgeving.

Onze studio bestaat uit een boekscanner (A2) en een hoge resolutie flatbed scanner (A4). Daarnaast beschikken wij over de nodige software om digitale beelden te bewerken.

Het uurtarief bedraagt €12,50. Een halve dag scannen (4 uur) kost €50,00. Voor een hele dag scannen (8 uur) wordt €100 aangerekend. Begeleiding door het AMVB-personeel is inbegrepen in de prijs. De Erfgoedcel Brussel (inclusief de erfgoedbankvrijwilligers), Brusselse privaatrechtelijke archiefinstellingen en de archiefvormers van het AMVB kunnen gratis gebruikmaken van de scanstudio.

De scans kunnen u bezorgd worden via e-mail of WeTransfer (gratis). U kunt ook ter plekke een USB-stick kopen om de scans op te slaan (€15,00). Het gebruik van eigen externe opslagmiddelen is niet toegestaan.

Interesse? Contacteer ons dan via mail.

Op vraag digitaliseert het AMVB ook archiefstukken voor u. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina scanning on demand.

Scanstudio