Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel

Publiekswerking

Benieuwd naar wat er achter de schermen van een archief gebeurt? Wil u meer weten over hoe de Vlaamse gemeenschapsstructuren in Brussel tot stand kwamen? Door informatie, verhalen en expertise met u te delen onderschrijven we het belang van levenslang en levensbreed leren. Het AMVB laat u graag deelhebben in het beleven en mee-maken van deze rijke en diverse collectie. Door te participeren aan het behoud en de interpretatie van het rijke erfgoed van de Nederlandstalige Brusselaars helpt u mee aan de verdere uitbouw van kennis over Brussel. We nodigen u dan ook graag uit op de AMVB-activiteiten.

Rondleidingen

Tijdens onze rondleiding ontdekt u de werking van het AMVB. Achter de schermen vertelt een gids over de ontstaansgeschiedenis en over hoe het erfgoed bewaard wordt...

Workshops voor scholen

Met een uitgebreid aanbod aan workshops, educatieve pakketten en spellen maken u en de leerlingen kennis met de begrippen archief en erfgoed. U krijgt er ook een kijkje in de AMVB collectie achter de schermen ...

Kant-en-klare lespakketten

Op zoek naar lesmateriaal over censuur, migratie, Nederlands in Brussel? Waarom probeert u het niet eens bij een archief?

Nederlands voor anderstaligen

De gids van het AMVB zoekt samen met de cursisten een antwoord op de vraag hoe mensen hun verhaal vertellen en doorgeven.