Archive and museum for the Flemish living in Brussels
Quick search
  • Search by collection
  • Search by site

Contact en bereikbaarheid

Adres, telefoonnummer en e-mailadres


AMVB vzw - Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel
Arduinkaai 28
1000 Brussel

telefoon:  02/209 06 01
e-mail:     info@amvb.be

U kan ook een van de AMVB-medewerkers rechtstreeks contacteren.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

De metrohaltes IJzer (lijnen 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijnen 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelen van het AMVB.

De tramhalte Marguerite Duras (lijn 51) bevindt zich op 2 minuten wandelen van het AMVB.

De bushalte IJzer (lijn 46 en 'De Lijn') bevindt zich op 5 minuten wandelen van het AMVB.

Het treinstation Brussel-Noord bevindt zich op 15 minuten wandelen. Vanuit Brussel-Centraal is het 20 minuten te voet naar het AMVB.

Meer informatie over het openbaar vervoer in Brussel vindt u op de website van de MIVB.

Bereikbaarheid met de wagen

Het AMVB is gelegen in de historische binnenstad van Brussel (de 'Vijfhoek', omringd door de Kleine Ring). Vanuit welke richting u ook komt, navigeert u dus eerst naar de R20 Kleine Ring via de grote invalswegen:
- uit het noorden: A12, N277 (Koninklijk Parklaan / Koninginnelaan) en N201 (kaaien langs het kanaal) tot aan het IJzerplein;
- uit het noordoosten: E19 (vanuit Antwerpen) en N21 (Haachtsesteenweg) tot aan de Kruidtuin; of N1 (Vilvoordseslaan) en N201 (kaaien langs het kanaal) tot aan het IJzerplein;
- uit het oosten: E40 (vanuit Leuven), N23 (Roodebeeklaan / Kortenberglaan) en N3 (Tervurenlaan / Wetstraat) tot aan Kunst-Wet; of N2 (Leuvensesteenweg) tot aan Madou;
- uit het zuidoosten: E411 en N4 (Waversesteenweg) tot aan de Naamsepoort;
- uit het zuiden: N5 (Waterloosesteenweg / Vleurgatsesteenweg) en N24 (Franklin Rooseveltlaan / Emile de Motlaan / Louizalaan) tot aan Louiza; of Alsembergsesteenweg tot aan de Hallepoort;
- uit het zuidwesten: E19 (vanuit Halle) en N6 (Bergensesteenweg) tot aan de Anderlechtsepoort;
- uit het westen: E40 (vanuit Gent) en R20 (Keizer Karellaan) tot aan de Nationale Basiliek van het Heilig Hart; of N8 (Ninoofsesteenweg) tot de Ninoofsepoort.

Komende van de R20 Kleine Ring / Leopold II-laan vanaf de Keizer Karellaan / Nationale Basiliek van het Heilig Hart - Koekelberg (Annie Cordytunnel) neemt u uitrit Sainctelette richting het IJzerplein. Komende van de R20 Kleine Ring vanaf de Naamsepoort, Kunst-Wet, Madou, Kruidtuin en Rogier (Rogiertunnel) neemt u uitrit IJzer richting het IJzerplein. Vanaf het IJzerplein neemt u de Handelskaai richting de Oeverpoort.

Komende van de R20 Kleine Ring vanaf Louiza, de Hallepoort, de Anderlechtsepoort en de Ninoofsepoort neemt u net na het Klein Kasteeltje de Houthulstbosstraat richting de Oeverpoort.

Vanaf de Oeverpoort vervolgt u uw weg richting de Vismarkt via de Timmerhoutkaai, de Schuitenkaai en de Locquenghienstraat. Vervolgens neemt u de Steenkoolkaai en de Kalkkaai, om aan uw rechterkant de Arduinkaai te bereiken.

Informatie over parkeermogelijkheden vindt u hier.

Opgelet: het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een lage-emissiezone of Low Emission Zone (LEZ). Meer informatie vindt u hier.